topphoneimg06.52010495 topemailimginfo@holisamen.nl

Haagse Holi Hangáma 2024

Haagse Holi Hangáma 2024

Voor de 19e keer WIJKPARK Transvaal.

Op maandag 25 maart a.s. vieren Hindoestanen over de hele wereld het Holifeest.
In Den Haag wordt dit kleurrijke feest op een uitbundige wijze gevierd door Stichting Holi Samen, onder de noemer: Haagse Holi Hangámá. Het thema van dit jaar is: 150 jaar immigratie en 50 jaar verblijf in Nederland. Dit zal zowel in het wijkpark als in de traditionele holi-optocht worden uitgebeeld.

Sedert de vestiging in Den Haag van grote groepen Hindoestanen, nu bijna 50 jaar geleden, wordt Holi ook in deze stad intens en uitbundig gevierd. Eerst gebeurde dit voornamelijk in huiselijke kring, later ook in het openbaar: in grote zalen, in de wijken, in de straten en op pleinen. Dit jaar zal Holi in Den Haag wederom groots worden gevierd in het Wijkpark Transvaal.

Bij de Holiviering in Den Haag wordt bewust gestreefd naar een multiculturele uitstraling. Immers, Holi is een feest voor iedereen, ongeacht afkomst, kleur of cultuur. Het is een feest dat sociale barrières doorbreekt en op een vrolijke en kleurrijke wijze verbinding probeert te leggen naar alle mensen toe, zowel binnen het familieverband als daarbuiten en binnen de eigen cultuur als daarbuiten. Juist vanwege deze filosofie is het Holifeest bij uitstek een multicultureel feest, dat heel goed past in het integratiebeleid van gemeente Den Haag.
Ook dit jaar heeft de organisatie gekozen voor een viering met een feestelijk multicultureel podiumprogramma, van 13.00 tot 18.00 uur.

De traditionele holi-optocht heeft dit jaar een nieuwe route: vanuit het festivalterrein wordt gelopen naar het Hobbemaplein, vervolgens via de De Heemstraat, Delftselaan, de Paul Krugerlaan naar het Paul Krugerplein. Na een korte stop op het Paul Krugerplein wordt teruggelopen naar Wijkpark Transvaal. Iedereen wordt uitgenodigd om mee te lopen in de holi-optocht en aanmelden is niet nodig !!
De organisatie van het Haagse Holi Hangámá ligt in handen van Stichting Holi Samen i.s.m. een aantal Haagse culturele en maatschappelijke organisaties.

Dit spetterende multiculturele Holispektakel zal in Den Haag plaatsvinden op:

Datum: Maandag 25 maart 2024
Plaats: Wijkpark Transvaal (Schalk Burgerstraat/hoek Paul Krugerlaan)
Tijd: 13.00 – 18.00 uur : Multicultureel feest met o.a. een podiumprogramma in het
Wijkpark Transvaal met bekende artiesten.
14:00 – 15:00 uur Holi-optocht

Iedereen is welkom op het Haagse Holi Hangámá en de toegang is gratis.

Deze grootse multiculturele viering is mede mogelijk door de Gemeente Den Haag en met ondersteuning van Haagse maatschappelijke organisaties.